«Обід вампіра», «Ораторія Пікассо» і салат «Ла Скала»: у дні OPERAFEST TULCHYN Тульчин вражатиме оперним меню (відео)

Відео Новини Вінниці

Насолодитися не лише грандіозними постановками у виконанні світових зірок, а й буквально спробувати оперу на смак!

Зможуть всі глядачі ІІІ міжнародного оперного open air фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2019, який з 4 по 9 червня пройде під відкритим небом у парку Палацу Потоцьких у місті Тульчин Вінницької області.

До зустрічі з гостями зі всієї України, яких цього року на фестивалі за попередніми прогнозами буде понад 70 тисяч, тульчинські ресторани підготувалися ґрунтовно і розробили спеціальні оперні меню.

Тільки у дні фестивалю можна буде спробувати салат «Примадонна» на сніданок, ексклюзивний «Обід Вампіра», страву «Увертюра смаку» та інші креативні кулінарні шедеври.

Підказками для гостей Тульчина слугуватимуть спеціальні позначки-таблички «Рекомендовано OPERAFEST TULCHYN», які з’являться у кафе та ресторанах, де пропонують оперне меню. А у інформаційних наметах на території фестивалю можна буде отримати «Смачні карти» з місцями розташування закладів.

Для шанувальників опери ресторан «Вів’єр» (Тульчин, вул. Леонтовича, 23) розробив страву «Увертюра смаку», салати «Лібретто», «Маестро», «Феєрія» та багато інших цікавинок. 

Кафе-піцерія «Мандарин» (Тульчин, вул. Леонтовича, 55) здивує салатом «Ла Скала» та «Фіделіо», піцами «Вендета», «Кармен» та ексклюзивними напоями.

Лише у кафе «Велс Тайм» (Тульчин, вул. Леонтовича, 18-б) можна дізнатися, що саме входить до меню «Обід Вампіра».

А у арт-кафе «Пікассо» (Тульчин, вул. Леонтовича, 55) запропонують салати «Гуцулка Ксеня, «Сопрано», «Примадонна», страви «Ораторія Пікассо», «Запорожець за Дунаєм» та «Одарчина пательня», каву «Рай і Пері» та напій «Тропічний карнавал».

– Можна сказати, що кулінарне мистецтво тісно взаємопов’язане з образотворчим мистецтвом. А в Тульчині із появою OPERAFEST TULCHYN воно, звісно, пов’язане із оперою! – відзначають організатори фестивалю. – Для талановитого кухаря рецепт – це лише основа творчості. Він повинен готувати страву, привносячи власне бачення і переосмисливши кулінарну традицію. І ми щасливі, що тульчинські заклади проявляють креативність і долучаються до такої визначної мистецької події, як ІІІ міжнародний фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2019, який подарує усім глядачам дійсно особливі та незабутні враження.

Валерій Коровій, голова Вінницької обласної державної адміністрації підкреслює, що Вінниччина готова забезпечити максимальний комфорт та гостинність усім глядачам з інших регіонів:

– OPERAFEST TULCHYN – це знакова подія у мистецькому житті не тільки нашої області, а й усієї України. Я називаю цей фестиваль «Подільським культурним айфоном», який виник у правильному місці, у правильний час, коли у суспільстві є величезний запит на добро, творчість, щирість. Знайшлася креативна команда, яка втілює у життя цей неймовірний проект. У комплексі це дало надзвичайно потужний ефект для розвитку культури і безпосередньо громади міста Тульчин. Те велике піднесення, позитивні емоції та щасливі очі тульчинців під час підготовки до фестивалю надзвичайно надихають. І дуже приємно усвідомлювати, що рушієм тут стало саме мистецтво.

Нагадаємо: як і у минулі роки, вхід на фестиваль OPERAFEST TULCHYN – вільний для усіх.

Протягом п’яти днів, з 4 по 9 червня, під відкритим небом глядачі побачать 12 грандіозних постановок у виконанні найкращих солістів і театрів України, США, Польщі та Німеччини.

Загалом на фестивалі виступлять понад 700 артистів і вперше в Україні Польська Королівська опера.

Будуть представлені усі жанри та розмаїття оперного мистецтва: яскраві мюзикли («Вогні Бродвею», «Танець вампірів»), балети («Собор Паризької Богоматері», «Тисяча і одна ніч», «Історії у стилі танго»), оперета («Гуцулка Ксеня»), хорове шоу («Тропічний карнавал»), світові опери-шедеври (Страшний двір» С. Монюшка, «Рай і Пері» Р. Шумана), постановки для дітей («Король Дроздобород», «Пригоди Гекльберрі Фінна», Disney шоу-концерт «Colours of the wind»).

Додатково для фестивалю розроблена креативна арт-програма: гігантську світлову інсталяцію створить всесвітньовідомий польський митець Ярослав Козяра, а у Палаці Потоцьких діятимуть численні виставки раритетних картин, книг і фотосвітлин.

Генеральний спонсор фестивалю – МХП.

Інформаційні центри OPERAFEST TULCHYN працюють у Вінниці за адресами: вул. Театральна, 15 (1 поверх) та вул. Соборна, 7; у м. Тульчин – вул. Незалежності, 8, тел.: (0432)690-025, (096)040-66-86,

Офіційний сайт фестивалю http://operafest-tulchyn.blogspot.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *