На півдні Норвегії відкрився новий ресторан Under – перший в Європі ресторан, що знаходиться під водою.
Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Local.
Ресторан виглядає як гігантський бетонний моноліт, який виступає зі скелястій берегової лінії, друга частина якого занурена в Північне море на глибину п’ять метрів.
Клієнти входять в ресторан з берега через прохід з дерев’яними панелями і спускаються по довгих дубових сходах. Усередині центральне місце займає гігантське плексігласове підводне вікно з панорамним видом на підводний світ.
Ресторан може обслуговувати до 40 відвідувачів в день, п’ять вечорів на тиждень. В меню в основному місцеві види риби, які виловлюють в Атлантиці.
Дегустаційне меню, що складається з 16-18 страв, коштує 2250 крон (230 євро) на людину – ціна буде вдвічі вищою, якщо в замовленні буде вино.
Проте, ресторан повністю заброньовано на наступні шість місяців.
Джерело: Європейська правда