Коти та собаки у добрі руки: у Вінниці відбувся фестиваль безпритульних тварин

Новини Вінниці Топ

На Європейській площі Вінниці, сьогодні, 1 червня, пройшов  ярмарок безпритульних тварин. Господарів шукали десятки котиків та песиків: великі та маленькі, пухнасті і не дуже, грайливі та спокійні, але всі – лагідні та напрочуд милі.  

Під час благодійної акції містяни віддавали у добрі руки тварин, яких самі ж доглядають, але взяти додому з тієї чи іншої причини не можуть. Пані Надія, що привезла на ярмарок двох дівчат-цуценят, розповідає: чотирилапих сестричок підкинули під будинок її батьків.

  • Сама я живу у місті в квартирі, але в селі є батьківська хата, куди навідуюсь періодично. Під неї хтось підкинув цуценят, я їх прихистила, годую, але з села до квартири забрати не можу. Цуценятам вже шість місяців, ми провели їм стерилізацію і привезли сюди, щоб знайти господарів. І ось, одну вже забрали,  – говорить Надія

Деякі з відвідувачів ярмарку пішли до дому не з одним, а з двома новими друзями. Приміром, вінничанка Марія та її донька Даша взяли до себецуценя та кошеня. Малюки одразу ж почали тулились один до одного, коли Диша поклала їх до сумки.

  • В нас власний будинок, а тварин у ньому немає, тому вирішили взяти одразу і котика, і собачку. Кошеня в нас хлопчик, а цуценя – дівчинка. Обох обрала донька, дуже задоволені і зараз будемо думати як їх назвати, – розповіла Марія

Охоче долучалися до ярмарку і господарі непорідних тварин зі своїми улюбленцями. Так, вінничанка Вероніка більше трьох років  тому взяла з вулиці собаку Рижулю і жодного разу не пошкодувала про добрий вчинок. Дівчина каже: вони з Рижулею прийшли на зоофест, щоб допомогти чотирилапим безхатченкам знайти родину.  

  • Я забрала Рижулю з вулиці. Вона була бездомною, а тепер живе у родині. Прийшла сюди з нею, щоб показати іншим приклад того, як тварина з вулиці може стати гарним другом. Рижуля дуже віддана, ані на крок від мене не відходить. А ще вона спокійна і любить котів. У нас вдома є коти, і вона з ними у гарних стосунках

Вероніка та інші господарі непорідних песиків стверджують, що такі тварини нічим не гірші за будь-яких чемпіонів порід. Принаймні, любові та відданості в них точно не менше.   

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *