Система зі штучним інтелектом допомогла розкрити у Вінниці чотири злочини і майже дві тисячі порушень

Новини Вінниці

Вінницький стартап IncoreSoft розробив систему автоматичного розпізнавання номерних знаків автомобілів та обличчя людей в громадських місцях.

Про це пише ain.ua.

Проект називається Vezha: робота над ним розпочалася в серпні 2018 року. Команда з 11 чоловік робила проект на власні кошти, без залучення інвестицій.

В системі використовується штучний інтелект — надточні нейронні мережі. Це архітектура нейромереж, націлена на розпізнавання образів.

Система Vezha безперервно моніторить записи з камер відеоспостереження. Потім аналізує дані на предмет потенційно небезпечних ситуацій, на які потрібно швидко реагувати.

Крім цього, Vezha навчена розпізнавати обличчя в потоці, аналізуючи кадри в реальному часі і зіставляє їх з базою пошуку. При збігу йде оповіщення правоохоронних органів. У системи є модуль аналізу масових зібрань, який шукає по відео скупчення людей.

Зараз система є основним сервісом відеоаналітики в муніципальному центрі з контролю за вулицями Вінниці. Систему тестують і в Івано-Франківську.

За останні три місяці, патрульна поліція Вінниці опрацювала 1935 порушень правил паркування (і виявила дві кримінальні злочини) за допомогою системи Vezha. Крім цього, за допомогою модуля зафіксували вчинення двох злочинів.

Джерело: prm.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *