У Вінницькому зоопарку тепер є зебра, їй уже шукають коханого

Новини Вінниці

Колекція Подільського зоопарку у Вінниці поповнилася новим видом копитних. Там оселилася смугаста красуня-зебра підвиду Гранта.
– Це дівчинка, – розповідає директор Подільського зоопарку Євген Ткачик. – Наразі ми шукаємо для неї хлопчика. Гадаю, що зебри успішно приживуться у нашому зоопарку, будуть розмножуватись і радіти нашим відвідувачам.

У нової мешканки Подільського зоопарку є ім’я. Її звати – Тіра. Як зазначив директор звіринцю, це вже доросла, статево зріла дівчинка. Статева зрілість наступає у зебр у семирічному віці.
Житиме Тіра у відкритому просторому вольєрі. А зимуватиме у новому зимівнику, який зоопарк добудовує власними силами за кошти зі своєї господарської діяльності.

Всі будівельні роботи на даний час вже завершені, – зазначає Євген Ткачик щодо ходу робіт. – Залишилось провести опорядження зовнішніх стін.

Довідка.  Зебри Гранта живуть у Замбії, Конго, Танзанії, Кенії. Вага тварин — близько 300 кг, розміри – від 120 до 140 см. У дикій природі зебри Гранта живуть у сімейних групах по 18 тварин на чолі із самцем-вожаком. Тривалість життя цих тварин – до 20 років. Харчуються переважно травою.

За інформацією: Фейсбук-сторінка «Подільського зоопарку»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *