Україна, Грузія і Польща створили “Геополітичний альянс жінок”

Новини України

Глобальна платформа “Геополітичний альянс жінок” з центром у Києві створена на базі трьох країн – України, Грузії та Польщі – і має намір залучити до своєї мережі інші країни світу.

Про це заявила автор і керівник проекту “Українські жінки в ООН”, ТоР-фасилітатор, співзасновниця ГО “ICA – Україна” Світлана Саламатова під час презентації проекту в Укрінформі.

  • Грузія і Польща – це наші дуже близькі друзі. І сьогодні ми разом відкриваємо і анонсуємо глобальну платформу “Геополітичний альянс жінок” для жінок-лідерів з усього світу, для тих, хто розуміє нас, українців, хто розуміє Україну і її роль та вплив на ті глобальні процеси, які відбуваються. Я знаю, що з нами будуть усі країни світу, але сьогодні я дякую Грузії і Польщі за те, що вони надали привілей Україні відкрити і анонсувати цю платформу, – сказала Саламатова.

За її словами, мета платформи “Геополітичний альянс жінок” – об’єднати жінок-лідерів для встановлення гендерного балансу та прийняття ключових рішень. Наразі її керівництво складається з трьох представниць країн-учасниць: це сама Світлана Саламатова (Україна); Нестан (Елізабет) Кіртадзе – політик, дипломат, професор, двічі депутат парламенту Грузії, автор політичних і законодавчих ініціатив (Грузія) та княгиня Анжеліка-Ева Ярославська-Сапега – посол підприємництва жінок Міжнародної мережі послів жіночого підприємництва, віце-президент Національного кластера інноваційних підприємств, президент Фонду пам’яті польських пілотів (Польща).

Саламатова повідомила також, що наразі ведуться перемовини щодо організації саміту для їхньої платформи в Європейському Союзі.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *