На Вінниччині новобранців Нацгвардії вакцинують проти кору

Новини Вінниці Топ

Військова частина 3008 НГУ  сподівається не допустити спалаху захворюваності на кір серед військовослужбовців.

У центрі первинної медико-санітарної допомоги  на щеплення вишикувалося близько 70 новобранців військової частини 3008.  Гвардійців перед щепленням  оглядає лікар. Ін’єкції роблять за згоди військових.

 Іван Коваль, солдат строкової служби  переконаний, що вакцинація – найкращий метод профілактики та захисту від хвороби.

  • Даю згоду на вакцинацію. Запобігти кору ніяк, окрім вакцинації, неможливо,зазначає Іван. 

Щеплення роблять не лише у лікарнях, а й на базі медичного пункту військової  частини. Вакцинація в Україні – справа добровільна. Усі щеплення – тільки рекомендовані. Втім, медики військової частини  вважають, що вакцинацію від кору варто зробити обов’язковою. Принаймні, для солдат строкової служби.

  • Кір з’являється раптово. І доволі підступно, –  начальник медичної служби військової частини 3008 капітан Вадим Кириченко– Спочатку хворобу не відрізнити від звичайної ГРВІ. Характерна  висипка з’являється лише на третій день. Але до того – людина легко може заразити інших.  Більшість строковиків, які  приходить служити – не вакциновані, або відомості про щеплення у них,  взагалі,  відсутні. Тому при спілкуванні з новобранцями наші  медики проводять агітаційну кампанію щодо щеплення проти кору задля попередження захворюваності  в частині. Нам  також необхідно мінімізувати інфекційне захворювання,  адже наші військові несуть службу не лише у частині, а й за її межами,  мають тісний контакт із цивільним населенням, тому ризик захворюваності на кір в рази збільшується.

За його словами, практика показує, що  військовослужбовці, які були щепленні проти кору,  не мали побічної реакції.

Усього у  військовій частині 3008 НГУ щепити від кору о медики планують майже три сотні гвардійців. Вакцини – вдосталь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *