На Вінниччині незаконно продали фермерське майно, яке було в заставі

Новини Вінниці

Між Українським державним Фондом підтримки фермерських господарств Міністерства аграрної політики та продовольства України (в особі Вінницького відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств) та одним з фермерських господарств Вінницької області було укладено договір “Про надання фінансової підтримки (допомоги) фермерському господарству” для придбання сільськогосподарської техніки під заставу.

Згодом заставодержатель та одночасно майновий поручитель фермерського господарства реалізував майно, що перебувало у заставі без згоди заставодержателя. Таким чином, коли у Фонду виникло право на стягнення заборгованості за договором надання фінансової підтримки, здійснити це за рахунок звернення на заставлене майно було унеможливлено.

Прокуратура Вінницької області заявила позов про відшкодування матеріальних збитків, завданих злочином на суму 118 тис гривень. Судом першої інстанції задоволено позов, проте відповідач оскаржив це рішення в апеляційному порядку.

 Вінницький апеляційний суд, врахувавши доводи сторін, підтримав позицію прокуратури, відмовив у задоволенні апеляційної скарги та залишив рішення Піщанського районного суду Вінницької області без змін.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *