Аферисти шантажували високопосадовців компроматом – поліція

Новини України

Правоохоронці затримали групу людей, які шантажували високопосадовців, представляючись співробітниками спеціалізованих правоохоронних органів.

Як повідомляє сайт Нацполіції, працівники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ спільно зі слідчими Головного слідчого управління, під процесуальним керівництвом Генпрокуратури викрили та затримали двох осіб, які обґрунтовано підозрюються у шантажі.

 
  • За нерозголошення інформації компрометуючого характеру зловмисники вимагали від чиновників державних структур “відкупні”. На передачі 100 тисяч доларів США фігурантів затримали, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у 2018 році до Нацполіції надійшло звернення від одного з посадовців керівної ланки однієї з державних структур про факт вимагання коштів невідомими особами.

  • Від зловмисників заявник отримав ультиматум: або надання 100 тисяч доларів США, або розголошення відомостей приватного та компрометуючого характеру, – повідомили в поліції.
 

Головним слідчим управлінням НПУ, за процесуального керівництва ГПУ, за фактом вимагання було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.189 Кримінального кодексу України.

Під час документування оперативники ДВБ НПУ встановили, що до злочинних дій причетні двоє осіб – 41 та 45-річні мешканці Львова.

 

Аферисти пересувалися на автомобілі еліт-класу і представлялись співробітниками спеціалізованих правоохоронних органів.

  • Крім того, отримано докази причетності до дій львів’ян колишнього начальника управління персоналом структури, в якій наразі працює заявник, та кількох членів однієї з громадських організацій, яка “спеціалізується” на замовних протестних акціях, з метою психологічного тиску на потрібний “об’єкт, – повідомили в поліції.

Відразу після отримання 100 тисяч доларів США шантажисти були затримані силами бійців поліції особливого призначення, працівників ДВБ та ГСУ НПУ, під керівництвом ГПУ.

Вирішується питання про обрання затриманим в порядку ст.208 КПК України запобіжного заходу. За вчинене їм загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Джерело: Українська правда


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *