Вінничани боргують «Вінницяміськтеплоенерго» 113 млн гривень

Новини Вінниці Топ

Станом на 27 травня загальна сума боргу населення перед КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» близько 113 млн гривень.

Щодо розрахунку за спожиті послуги в квітні – споживачі зобов’язані були розрахуватися до 20 травня включно. Хто не сплатив вчасно,  автоматично зарахувався до списку боржників підприємства, – повідомляють у прес-службі «Вінницяміськтеплоенерго» та зазначають, що до підприємства час від часу надходять звернення від вінничан, які не користуються послугою з централізованого постачання  гарячої води, але при цьому вони досі є споживачами, бо договір з підприємством не розривали і  мають встановлені квартирні прилади обліку гарячої води.  Часто такі споживачі не передають показники і як наслідок – отримують у платіжках нарахування за послугу з централізованого гарячого водопостачання.

На підприємстві закликають:

  • Якщо ви не користуєтеся послугами з гарячого водопостачання, але все одно є нашим споживачем, – передавати показники потрібно обов’язково, навіть якщо ці показники не змінюються. Якщо ж ви  не подаватимете показники вчасно і будете отримувати некоректні нарахування за послугу, тоді вам доведеться витрачати  свій час для виправлення ситуації і приведення показників у відповідність. Якщо ж така ситуація все-таки виникла, тоді вам доведеться звернутися у службу збуту підприємства для виклику контролера за номером (0432)50-72-89 або залишити заявку за посиланням http://vmte.vn.ua/workMeter.html, щоб фахівець зняв контрольні показники з Вашого приладу обліку гарячої води. Лише у такому випадку нарахування буде приведено у відповідність.Але щоб такої ситуації не виникало, подавайте показники приладу обліку гарячої води вчасно – до 31 числа щомісяця! Є чимало способів для передачі показників:
  • звертайтесь у відділ по роботі з населенням КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» за номерами тел.: (0432)55-16-51 або 46-03-45 (графік роботи: пн-чт 8:00-17:00, обідня перерва з 12:00 до 12:45).
  • Також  показники можна подати у вінницьких центрах адміністративних послуг “Прозорий офіс”
  • під час сплати комунальних послуг у відділеннях банків
  • або ж на веб-сайті https://www.pay.vn.ua, в  особовому кабінеті.
  • Ще можете залишити показники, зателефонувавши в Центр муніципальних систем управління за тел.: (0432)65-10-00 та (0432)50-01-60.

У «Вінницяміськтеплоенергонагадують: якщо споживач нехтує повідомлення і не робить кроки для того, щоб сплатити борг добровільно, підприємство змушене працювати з боржниками в судовому порядку. Відтак, боржник  може потрапити під санкції, серед яких,  зокрема,   арешт майна:  нині в державній виконавчій службі перебувають рішення на стягнення зі споживачів КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» на суму 16 мільйонів гривень.

Так, серед майна, по якому є рішення на арешт і яке підлягає вилученню, є 14 автомобілів, які в подальшому планується реалізувати через аукціон з метою погашення заборгованості споживачів перед КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго».

Крім транспортних засобів, арешт може бути накладено і на нерухоме майно, а також застосовуватися й інші передбачені законом обмеження.

Вже є перші два «кандидата», чиї приміщення будуть реалізовані.Це нежитлові приміщення. Зараз проводяться підготовчі дії до реалізації арештованих приміщень у рамках виконавчого провадження. Такі дії буде здійснено державною виконавчою службою в рамках чинного законодавства. Під дану санкцію може потрапити споживач, заборгованість якого перевищує 20 розмірів мінімальної заробітної плати (відповідно до Закону  України «Про виконавче провадження»).

Фото з мережі Інтернет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *