Вінничанам варто знати: при зміні місця голосування за мажоритарника не проголосуєш

Новини Вінниці

Тимчасово змінити місце голосування для участі в парламентських виборах українці можуть до 15 липня включно. Про це голова ЦВК Тетяна Сліпачук повідомила у Facebook.

  • Сьогодні розпочався виборчий процес з позачергових виборів народних депутатів України. Так само і стартує процес тимчасової зміни місця голосування, – написала вона.

Сліпачук зазначила, що відсьогодні і до 15 липня включно кожен охочий скористатися своїм правом виборця може подати заяву до органів ведення державного реєстру виборців і тимчасово змінити місце голосування.

  • Для виборців, чия виборча адреса знаходиться на тимчасово окупованій території, достатньо лише паспорту з відповідною реєстрацією. Для всіх інших доведеться додати підтверджуючі документи, що ви дійсно будете в день голосування в тому місці, де хочете проголосувати, – зауважила вона.

Сліпачук також нагадала, що за пропорційною системою під час голосування українці отримають два бюлетені – для голосування у загальнодержавному багатомандатному та одномандатному виборчому окрузі. Тому, якщо виборець знаходиметься за межами свого округу, він зможе проголосувати лише у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Сьогодні, 24 травня, в Україні офіційно стартувала парламентська виборча кампанія.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *