У народного депутата вимагали півмільйона доларів

Новини України

Служба безпеки України (СБУ) відкрила кримінальне провадження через вимагання і незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації. Про це йдеться в ухвалі суду, повідомляє «Судовий репортер».

За даними слідства, підозрюваний вступив у злочинну змову з групою невстановлених осіб наприкінці 2018 – на початку 2019. Був розроблений злочинний план вимагання 500 тис. доларів у народного депутата, погрожуючи розповсюдженням інформації, отриманої внаслідок зламу електронних поштових скриньок та подальшого спотворення листування. Йшлося про переписку оточення нардепа в кількості щонайменше 10 осіб.

Підозрюваний написав нардепу на Whatsapp і повідомив, що знає про зміст листування. 14 травня підозрюваний зустрівся з народним депутатом в готелі «Русь»і висунув вимогу надання йому гроші в сумі 500 тис. доларів за не розповсюдження змісту електронного листування. Потім підозрюваний отримав від нардепа 500 тис. доларів і був затриманий.

У судовому засіданні підозрюваний вину визнав та просив застосувати щодо нього запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою. Але суд взяв його під варту, призначивши альтернативу у вигляді застави в сумі 154 тис. грн. Про підозрюваного в ухвалі сказано, що він уродженець Харкова і раніше не судимий. Ім’я народного депутата в опублікованій ухвалі суду приховано.

Джерело: Главком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *