«Заспокоювався» після сварки з однокласниками: на Вінниччині підліток пошкодив 60 пам’ятників на кладовищі

Новини Вінниці

У середу, 22 квітня, на кладовищі у селі Корделівка Калинівського району 14-річний восьмикласник пошкодив 60 пам’ятників. Правоохоронцям затриманий на місці злочину підліток пояснив, що у такий спосіб намагався заспокоїтися через образи однокласників.

 До Калинівського відділу поліції надійшло повідомлення від голови сільської ради села Корделівка про те, що на центральному кладовищі невідома особа пошкодила більше півсотні пам’ятників та хрестів. Як розповів начальник калинівської поліції Петро Скічко, особу, причетну до вчинення масової наруги над могилами, працівники поліції затримали на цьому ж кладовищі. Правопорушником виявися місцевий 14-річний житель, учень восьмого класу. Під час спілкування, хлопець розповів, що у такий спосіб він намагався заспокоїтися через сварку з однокласниками, – йдеться на сайті головного управління поліції області  

Наразі поліція встановлює усі обставини та причини вчинення правопорушення. Опитуються рідні, вчителі та однокласники хлопця.
Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 297 КК України (наруга над могилою). За таке правопорушення передбачено покарання до 3 років позбавлення волі. 

За матеріалами: Відділ комунікації ГУ НП у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *