У Вінниці висадили акації та саджають липи

Новини Вінниці

У Вінниці по вулиці Привокзальній 22 травня висадили вісім акацій. Того ж дня фахівці МКП «Зеленбуд» почали висаджувати липи по вулиці Пирогова на ділянці від вулиці Маліновського до вулиці Гоголя. Там має з’явитись 19 дерев.  

  • Зараз висаджуємо липи по вулиці Пирогова. Вони мають повністю сформовану кореневу систему, тому їх можна висаджувати в цей час. В лунки розміщуємо гафротруби, завдяки яким відбуватиметься підкореневий полив дерев – так вони отримуватимуть потрібну кількість поживних речовин. Також використовуємо мінеральні добрива, які допомагають деревам укорінитись. Додаємо й вологоутримувачі – це невелика гранула, яка набирає у себе вологи і досить довго утримує її – розповіла заступниця директора з агротехнічних питань  МКП «Вінницязеленбуд» Тетяна Прибиш

Загалом цієї весни у Вінниці вже висадили близько 600 дерев. Так, по проспекту Космонавтів, у Центральному парку з’явилися катальпи та ліквідамбр смолоносний. Акації посадили по вулицях Максимовича та Ващука, клени гостролисті – по Гніванському шосе. Сакури з’явились по вулиці Київській (сквер Київський). Також висадили дерева по вулицях Некрасова, Брацлавській, Воїнів Інтернаціоналістів, на проспекті Коцюбинського тощо.

За матеріалами: http://www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *