Вінниччина стане пілотною областю в реформі екстреної медичної допомоги

Новини Вінниці

Міністерство охорони здоров’я України розпочинає перший етап трансформації екстреної медичної допомоги. Про це 22 травня повідомляє прес-служба МОЗ.

Зазначається, що Кабмін ухвалив концепцію розвитку екстреної медичної допомоги, направив кошти на пілотний проект у шести регіонах і затвердив закупівлю сучасних диспетчерських служб по усій країні.

  • Мета трансформації: якісна та доступна екстрена медична допомога, щоб в критичній ситуації кожен українець оперативно отримував необхідну допомогу, престижність професій працівників екстреної медичної допомоги і достойна оплата їхньої праці, – заявили в міністерстві.

Повідомляється, що зміни відбудуться упродовж наступних п’яти років. Перший етап змін розпочнеться уже цього року у шести пілотних регіонах. На реалізацію змін у Держбюджеті передбачено 922,5 млн гривень.

У рамках пілотного проекту передбачено закупівлі у Вінницькій, Донецькій, Одеській, Полтавській, Тернопільській областях та Києві: спеціалізованого санітарного транспорту та оснащення для навчально-тренувальних відділів центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (ЦЕМД).

Також передбачена закупівля апаратно-програмного комплексу диспетчерських служб центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф по всій Україні.

Джерело: glavcom.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *