Свята не буде: на Вінниччині скасували козацький фестиваль «Батозька битва»

Новини Вінниці

Фестивалю «Батозька битва», що мав відбутись 2 червня у селі Четвертинівка Тростянецького району, цього року не буде. Про скасування святкового дійства повідомив обласний оргкомітет у соціальній мережі Facebook.

Організатри зазначають: козацький фестиваль не відбудеться за рішенням місцевої влади Четвертинівки.

  • Щороку на фестиваль виділялись кошти з обласного бюджету в співфінансуванні з районним бюджетом, крім того залучались кошти спонсорів і меценатів. Зі свого боку обласний оргкомітет докладав максимум зусиль, щоб збільшити фінансування, зокрема цього року було передбачено збільшити виділення коштів на проведення фестивалю з обласного бюджету вдвічі з 50 тис. до 100 тис. грн. Ініціатива в проведенні фестивалю щороку виходила від обласного оргкомітету. Проте, цього року, фактично за місяць до проведення заходу, ми випадково дізналися, що місцева влада с. Четвертинівки, місцеві меценати і керівництво Тростянецького району вирішили відмовитись від проведення 3-го фестивалю «Батозька битва» в тому форматі, в якому він проходив попередні два роки, – йдеться у дописі

Відтак, замість масових гулянь на місці проведення Батозької битви відбудеться лише мітинг та покладання квітів.

Нагадаємо, битва під Батогом (територія сучасного села Четвертинівка) відбулася 1-2 червня 1652 року. У ній українське військо на чолі з Богданом Хмельницьким одержала перемогу над силами Речі Посполитої.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *