На Вінниччині відкрили 13 кримінальних проваджень проти живодерів

Новини Вінниці

Впродовж 2018-19 років на Вінниччині зареєстровано 13 кримінальних проваджень за фактом жорстокого поводження із тваринами. Як розповіла вчора, 20 травня, представниця обласного главку поліції Людмила Гут, три з них направлено до суду. Ще троє громадян притягнуто до адміністративної відповідальності.

  • Протягом 2018-2019 років за жорстоке поводження з тваринами поліцією розпочато 13 кримінальних проваджень, з яких три направлено на розгляд до суду. Три особи притягнуто до адміністративної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами, на них накладено штраф, – заявила пані Людмила. – Кожен факт знущання над тваринами перевіряється, а винні особи притягуються до відповідальності

У головному управлінні обласної поліції наголошують: правоохоронці не стоять осторонь проблеми знущань над тваринами, вони постійно відслідковують та вживають превентивних заходів щодо протидії злочинам та правопорушенням вчиненим стосовно чотирилапих.

До слова, жорстоке поводження із тваринами (ст. 89 КУпАП) карається штрафом на суму від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  або адміністративном арештом  та конфыскацією тварини.

Особливо тяжкі злочини проти хвостатих підпадають під 299 статтю Кримінального Кодексу. Вона передбачає покарання у вигляді арешту, обмеження волі або позбавлення волі на  3-8 років.

За матеріалами: відділ комунікації ГУ НП у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *