Вінницький гастрогід Олена Павлова готує смачні чіпси з… кропиви. Для незвичайної страви майстриня кулінарного мистецтва використовує молоді листочки рослини, зібрані якомога далі від автомобільних доріг.
Перед приготуванням листки слід вимити та висушити. Смажити чіпси з кропиви можна як на соняшниковій олії, так і на вершковому маслі, однак Олена полюбляє готувати їх на салі.
- Якщо кропива вже добре просушена, чіпси готуються десь півхвилини, – каже Олена
Жінка запевняє: чимало смачних та корисних продуктів буквально ростуть в нас під ногами:
- Оця кухня під ногами, ми її маємо власне навчитися використовувати. Це може здешевити наш стіл, збагатити його за рахунок амінокислот і тих мікроелементів, які є, відродити подільську кухню