Заборонені знаряддя лову, незаконний вилов та продаж риби: на Вінниччині продовжується операція «Нерест»

Новини Вінниці

Минулого тижня в ході операції «Нерест» на Вінниччині виявили 30 порушень та складено 3 безгосподарські акти завданих збитків.

Як інформують в обласній адміністрації, за ч. 4 ст. 85 КУпАП складено 16 протоколів (вилов забороненими знаряддями лову). Вилучено 15 заборонених знарядь лову (3 сітки, 12 хваток). Порушниками завдано збитків на суму 2 419 грн. За ч. З ст. 85 КУпАП – 33 протоколи (знаходження на березі водойми із забороненим знаряддям лову, перевищення гачків та вилов в нерестовий період на нерестовищах, миття транспортних засобів в прибережній захисній смузі). Завдано збитків на суму 7 718 грн. За ч. 1 ст. 88-1 КУпАП — 1 протокол. Продаж водних біоресурсів без належних документів, вилучено 5 кг. риби що незаконно реалізовувалась. Складено 3 безгосподарських акти (виявлено 4 безхазяйних заборонених знарядь лову). Всього завдано збитків на суму 10 137 гривень.

Додамо, що весняно-літня заборона на вилов риби в період нересту триває  у річках та їх притоках – з 1 квітня по 20 травня; у водосховищах, озерах, ставках (за винятком ізольованих природних або штучно створених водних об’єктів, наданих у користування для потреб аквакультури) та р. Дністер – з 1 квітня по 10 червня. Вилов раків у всіх рибогосподарських водоймах заборонений з 1 квітня по 10 червня. 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *