«Я розпускаю Верховну Раду»: Зеленський «відправив» парламент на дострокові вибори

Новини України

Президент України Володимир Зеленський, сьогодні, 20 травня, оголосив про розпуск Верховної Ради. Відповідну заяву очільник держави зробив у стінах парламенту одразу після складання присяги, офіційно вступивши на посаду.

  • Українці хочуть не слів, а дій. То ж, шановні депутати. Ви призначили самі інавгурацію у понеділок, у робочий день. Я бачу у цьому плюс. Це значить, що сьогодні вечірок не буде. Буде з вами працювати. Тому дуже вас прошу прийняти закон про скасування депутатської недоторканності. Про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення. Багатостраждальний виборчий кодекс. І зробіть, будь ласка, відкриті списки. Також прошу вас звільнити з посад голову Служби безпеки, генерального прокурора, міністра оборони. І це далеко не все, що ви можете зробити. У вас на це буде 2 місяці. Зробіть це і повісьте медалі собі. Непогані бали на дострокові парламентські вибори. Я розпускаю Верховну Раду 8-го скликання. Слава Україні, – заявив Зеленський.

Вже у статусі Президента України Володимир Зеленський візьме участь в церемонії представлення командувачів видами Збройних Сил України та у церемонії підняття Державного Прапора України у Маріїнському палаці. А потім разом з дружиною привітати представників іноземних делегації. Далі урочистий прийом та двосторонні зустрічі з представниками інших держав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *