На Вінниччині жінка віддала шахраям $19 тис. за “звільнення сина” з поліції

Новини Вінниці

У середу, 15 травня, до Могилів-Подільського відділу поліції звернулась потерпіла від дій шахраїв місцева жителька. Зловмисники працювали за популярною телефонною схемою «ваш син потрапив у поліцію».  Щоб владнати «проблеми»  з сином потерпіла віддала шахраям близько 19 000 доларів США.

Так, 15 травня до Могилів-Подільського  відділу поліції звернулась 69 – річна місцева жителька  та повідомила, що близько 03.00 години ночі до неї на стаціонарний телефон зателефонував невідомий чоловік та повідомив, що її сина затримала поліція за вчинення злочину. Аби уникнути відповідальності  за вчинене правопорушення, зловмисники  запропонували потерпілій заплатити значну суму  грошей.

Частину зібраних коштів жінка перерахувала на банківську картку, номер якої їй повідомив зловмисник, а решту відвезла  в сусідній Ямпільський район та залишила у зазначеному місці. Аби виманити у літньої жінки кошти шахраї серед ночі завезли її на авто в Ямпіль.

Лише вранці жінка зрозуміла, що її ошукали, коли побачила сина вдома.

За цим фактом слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.190 КК України (шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання  до 3-ох років позбавлення волі.

За інформацією: Відділ комунікації поліції  Вінницької області 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *