Містяни боргують «Вінницяміськтеплоенерго» 143 млн грн: майно боржників продаватимуть

Новини Вінниці

Станом на 15 травня рівень розрахунку споживачів за послуги, спожиті в квітні, – лише 42%, –  повідомляють у КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго». Враховуючи несплачені нарахування за квітень, сума боргу перевищує 143 млн гривень. У зв’язку з такою негативною платіжною дисципліною споживачів підприємство змушене вдаватися до радикальних дій, аби стягнути кошти зі злісних неплатників.

Так, крім відключень будинків від послуги з централізованого гарячого водопостачання, про які вже попереджено споживачів, та низки інших санкцій, серед яких: пеня, штрафи, судовий та виконавчий збір, втрата субсидії, заборона виїзду за кордон, буде накладено арешт на майно (транспортні засоби, гаражі, земельні ділянки, будівлі, споруди, кошти, які є на рахунках у банківських установах, цінні папери тощо), зокрема, як крайня міра, буде застосовано стягнення на майно боржника, а саме реалізація такого майна шляхом продажу на аукціонах.

 Під таку санкцію може потрапити споживач, заборгованість якого перевищує 20 розмірів мінімальної заробітної плати (відповідно до Закону  України «Про виконавче провадження»).

Такі дії буде здійснено державною виконавчою службою в рамках чинного законодавства.

Так, перші приміщення будуть реалізовуватися вже на початку червня. Вже є перші два «кандидата». Це нежитлові приміщення. Зараз проводиться підготовчі дії до реалізації їх арештованих приміщень в рамках виконавчого провадження.

За інформацією: vmte.vn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *