У рамках 72-го Каннського міжнародного кінофестивалю розпочав роботу Український павільйон

Новини України

У рамках 72-го Каннського міжнародного кінофестивалю розпочав роботу Український павільйон на кіноринку Marché du Film у рамках 72-го Каннського міжнародного кінофестивалю.

Як повідомляє прес-служба Мінкульту, цього року ключовим елементом українських стендів на міжнародних кіноринках стали мотиви робіт української народної художниці Марії Примаченко, а основним слоганом – #UkraineIsYourDestination.

  • За останні роки відбулися колосальні зміни в українській кіногалузі, наразі завдяки підтримці держави фінансування української кіногалузі сягнуло за різними програмами рекордної для нашої країни суми – близько 1,5 млрд грн, – наголосив міністр культури Євген Нищук.

Окрім національного павільйону на кіноринку Marché du Film, на Каннському кінофестивалі Україна представлена картиною “Додому” режисера Нарімана Алієва, яку покажуть у конкурсній програмі “Особливий погляд”, та картиною Декеля Беренсона “Анна” (створеною в копродукції України, Ізраїлю та Великобританії), яку відібрано до конкурсної програми короткометражних фільмів.

Зазначається, що в українському павільйоні буде представлена вичерпна інформація про стан кіноіндустрії, аналітичні та статистичні матеріали про обсяг ринку, законодавство у сфері кінематографа. Також можна буде переглянути каталог українських фільмів 2018/2019 рр., до якого увійшли ігрові художні фільми та каталог українських кінопродюсерів. 72-й Каннський міжнародний кінофестиваль пройде з 14 по 25 травня 2019 року.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *