В Україні вперше відбудеться масштабний інклюзивний захід “Звитяга Нескорених”

Новини України

Вперше в Україні в День Конституції відбудеться масштабний інклюзивний захід для воїнів АТО/ООС, які отримали ушкодження внаслідок бойових дій – “Звитяга Нескорених”. 

Змагання за участі близько 100 учасників та понад 10 тис. глядачів відбудуться 28 червня з 11.00 до 20.00 в столичному Маріїнському парку, розповіли організатори змагань під час прес-конференції.

Серед ініціаторів проекту – Федерація стронгмену України та Національна рада спортивної реабілітації захисників України за сприяння Департаменту молоді та спорту КМДА та підтримки МВС України.

Як наголосив президент Федерації стронгмену України Сергій Конюшок, спорт – це один з найкращих методів повернути психіку травмованої людини до соціального життя, тому й виникла ідея започаткувати в Україні 28 травня, в День Конституції, великий інклюзивний захід на підтримку українських захисників.

Розповідаючи про перелік змагань, Конюшок зазначив:

  • Ми взяли за основу ті дисципліни, які вже були нам відомі з Invictus Games (Ігри Нескорених — ред.), але додали дисципліну з інвастронгу. Це достатньо видовищний вид спорту і Василь Вірастюк є одним з найвпізнаваніших спортсменів в Україні і світі, який готовий привернути більшу увагу до цієї проблематики. Тому ми ввели такі змагання і показові виступи наших богатирів в рамках цього великого дійства, – розповів Конюшок.

Загалом же “Звитяга Нескорених” буде проходити з шести видів спорту: легка атлетика, паверліфтинг, заїзди на візках, веслування на тренажері, волейбол сидячи та інвастронг.

У свою чергу почесний президент Федерації стронгмену України Василь Вірастюк поінформував про суддівський склад змагань. Відзначивши, що федерація всіляко долучається до ініціатив, які допомагають хлопцям-атовцям прийти до норми, він повідомив: “Цього року до суддівства залучено низку відомих спортсменів. Зокрема, я буду головним рефері у напрямку інвастронгу, Роман Вірастюк буде головним суддею у штовханні ядра і легкій атлетиці, Олена Буряк, яка є чемпіонкою світу та Європи, судитиме веслування на тренажерах, і уславлений паверліфтер Олексій Соловйов буде головним рефері у змаганнях з паверліфтингу, а саме у жимі лежачи”.

Крім змагань організатори обіцяють й інші розваги. Як повідомив депутат Київради Вадим Васильчук, київська влада максимально підтримує таку інклюзивну ініціативу, та додав, що гостей заходу також очікує й видовищний концерт.

Охорону правопорядку забезпечуватимуть правоохоронці, які планують підтримати на змаганнях своїх воїнів. Адже за словами начальника управління у справах АТО Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС України Олексія Ботнаренка, велика частина бійців АТО є з числа поліцейських та органів системи МВС.

  • Що ж стосується забезпечення публічного порядку та безпеки, цей захід для нас не новий. Силами Нацполіції буде вжито всіх максимальних заходів, щоб забезпечити порядок на місці проведення заходу, – пообіцяв представник МВС.

Він попросив гостей змагань з зрозумінням поставитись до певних обмежувальних заходів (проходження турнікетів, режимних процедур).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *