Порошенко підписав закон про мову (відео)

Відео Новини України

Сьогодні, 15 травня, президент Петро Порошенко провів спеціальне засідання, під час якого підписав закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Про це повідомляється у Фейсбуці глави держави.

Перед підписанням закону глава держави виступив із промовою.

  • Ми просто дали право українцям слухати українські пісні, дивитися українські фільми, читати українські книги. Бо люди прагнуть це робити. Це модно і драйвово. А не модно – не знати української мови, – заявив президент.

Він також нагадав, що мова – це фундамент, на якому будується нація і держава. «Наголошую, що цей закон аж ніяк не зачіпає жодної мови нацменшин, які проживають в Україні. Я пишаюся тим, що вдалося без тиску чи примусу зробити за останні 5 років так, щоб це законодавче врегулювання нікого не утискало», – додав президент.

Також на засіданні були присутні спікер Верховної Ради Андрій Парубій, громадський діяч і експерт Тарас Шамайда, відомі митці – український поет і видавець, власник і директор видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га» Іван Малкович та популярна акторка театру і кіно Ірма Вітовська-Ванца.

Джерело: Главком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *