Спортшколам – автобуси, стрільцю – пістолет: вінницьким спортсменам вручили “презенти”

Новини Вінниці

Вінницькій школі вищої спортивної майстерності, обласній комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі та  школі веслування імені Юлії Рябчинської передали 5 мікроавтобусів марок Ford та Volkswagen, придбаних за гроші обласного бюджету. Ключі від нових автомобілів, кожен з яких коштує близько 1 000 000 гривень, директорам спортшкіл  вручили вранці 15 травня на стадіоні Центрального парку. На тому ж місці в той самий час видатному вінницькому стрільцю-паралімпійцю Олексію Денисюку  подарували новий пневматичний пістолет Steyrevo-10 вартістю 58 000 гривень.

В управлінні фізичної культури та спорту ОДА не приховують радості з приводу придбання автомобілів і запевняють: хоч вони і обійшлися області у понад 5 000 000 гривень,проте вже задва роки повністю окупляться. 

  • Автопарк спортивних шкіл області не оновлювався із дев’яностих років, тож для нас щастя придбати ці мікроавтобуси. Оскільки ми брали не одну машину, нам зробили знижку, кожна автівка обійшлася приблизно в один мільйон п’ятдесят тисяч. Втім, ці кошти швидко «відіб’ються», адже куди економніше і зручніше, щоб спортсмени їздили на змагання на «своєму» транспорті, ніж витрачати кошти на квитки чи винаймати автобус, – розмірковує начальник управління Сергій Чернявський

Тим часом стрілець Денисюк висловив задоволення новим пістолетом:

  • Цей пістолет має зовсім інший ствол, ніж мій старий, коробка ствола легша… Суперники завжди дихають у спину, тож щоб показувати гарні результати у спортивній стрільбі треба регулярно змінювати зброю, адже вона має властивість «зношуватись». Вже наприкінці вересня на мене чекає чемпіонат світу, і, я вважаю, новий пістолет допоможе мені у досягненні результатів

До слова, днями Олексій повернувся з  Ганновера, де здобув дві золотих, одну срібну та одну бронзову медаль  міжнародного турніру із кульової стрільби серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Спортсмен вже виборов ліцензію на участь у Паралімпійських іграх в Токіо – 2020 і планує взяти участь і у «звичайній»  Олімпіаді.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *