Вінничанам варто знати про найсильніші магнітні бурі в травні

Відео Новини Вінниці

Згідно з календарем магнітних бур на цей місяць, найсильніші бурі у травні 2019 року починаються 11 числа та триватимуть майже тиждень – до 17-го включно.

Саме в цей період активність на поверхні Сонця досягне піку. В ідеалі, всі сім днів краще пересидіти вдома, а якщо доводиться ходити на роботу – то максимально не перенапружуватися, пише “Главред”.

Особливо небезпечні магнітні бурі 11, 12, 13, 14, 15, 16 і 17 травня для людей з хронічними діагнозами. Але навіть здоровим людям, які не скаржаться на метеозалежність, необхідно бути уважними.

Крім загальних симптомів (таких як перепади настрою, загострення хронічних захворювань, загальне нездужання) – також очікуються:

– проблеми із зором: з роботою на комп’ютері або при користуванні гаджетами варто бути обережнішими;

– проблеми з дихальною системою, бо напади задухи і задишка можливі навіть у стані спокою;

– ризик тахікардії різко зростає. Лікарі радять заздалегідь запастися усіма необхідними ліками і в ці дні ні у жодному разі не займатися самолікуванням: при найменшому погіршенні здоров’я треба одразу ж звернутися до фахівця, не затягуючи справу.

Симптоми при магнітних бурях:

– сонливість або, навпаки, безсоння;

– раптове погіршення самопочуття,

– дратівливість,

– неуважність.

Як захиститися від магнітних бур

Реакція на магнітні бурі індивідуальна, але особливо до їхніх впливів схильні люди зі слабким здоров’ям. Лікарі рекомендують уникати фізичних навантажень і тяжкої роботи в такі дні, не хвилюватися. На тлі магнітних бур можуть виникнути слабкість і нервове напруження, головний біль і мігрень.

Варто обмежити вживання жирної, гострої та солоної їжі. Можна пити заспокійливі чаї з м’ятою або мелісою.

Також лікарі радять вживати більше вітаміну С. Крім того, необхідно виключити алкоголь, а гіпертонікам слід пити більше води.

Слід більше ходити пішки й мати під рукою аптечку. Літнім людям краще утриматися від тривалих поїздок у цей день.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *