Німеччина надасть допомогу пораненим українським солдатам, – посольство

Новини України

Німеччина надасть допомогу пораненим українським солдатам, повідомило німецьке посольство в Києві. Про це повідомляє Радіо Свобода.

  • Найближчими днями Бундесвер (збройні сили Німеччини – ред.) перевезе до Німеччини українських солдатів, які отримали поранення під час бойових дій на сході України, для проходження лікування в клініках Будесверу в Німеччині. Сьогодні до Києва прибула група лікарів Бундесверу. Команда підготує поранених українських солдатів до відправки до Німеччини, – повідомило посольство, не уточнивши, про яку кількість солдатів іде мова.

Борт із пораненими планують відправити до Німеччини 14 травня.

У дипломатичному представництві заявили, що з 2014 до 2019 року Бундесвер перевіз загалом 112 українських поранених, з яких 88 пройшли стаціонарне лікування у лікарнях Бундесверу. Дев’ять поранених лікували в цивільних клініках.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *