За неналежне поводження з побутовим відходами вінничан оштрафували на понад 78 тис. грн

Новини Вінниці

Протягом березня та квітня спеціалістами Державної екологічної інспекції у Вінницькій було проведено рейдові перевірки щодо впровадження органами місцевого самоврядування заходів з роздільного збирання побутових відходів та з виявлення фактів незаконного розміщення відходів у несанкціонованих місцях.

Перевірки виявили низку порушень щодо поводження з твердими побутовими відходами як органами місцевого самоврядування, посадовими особами, так і громадянами. Серед основних порушень: розміщення побутових відходів у несанкціонованих місцях, порушення правил утилізації відходів, відсутність системи для роздільного збирання ресурсоцінних компонентів твердих побутових відходів. Крім того, відсутність чіткого механізму щодо заборони захоронення неперероблених (необроблених) побутових відходів призводить до порушень експлуатації місць видалення твердих побутових відходів Вінницької області.     

За виявлені порушення до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафів було притягнуто 169 осіб. Загальна сума штрафів складає 78 217 гривень.

За інформацією: www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *