Коли вінницькі парки почнуть обробляти від кліщів: відповідь на петицію

Новини Вінниці

«Давайте захистимо себе та свої діточок від небезпечної хвороби яку переносять кліщі! Скоро їх сезон ((((Нажаль бореліоз дуже важко лікується і коштує лікування великих грошей.У тому році зіштовхнулися з цією проблемою.Коло нашого будинку є чудове місце для прогулянок з діточками і також з своїми домашніми улюбленцями ,це парк “Дружби народів” Вишеньське озеро.Знаю що у деяких містах України це роблять кожного року,а у нас обробляли парки та ліса багато, багато років назад». Таку електронну петицію до міської влади зареєструвалавінничанка Вікторія Педос. Підписи під петицією почали збирати 18 квітня.

У вівторок, 7 травня,  з`явилася відповідь на петицію:  

  • Ваша петиція щодо обробки парків та лісів в м. Вінниця від кліщів, для захисту мешканців міста від хвороби Лайм-бореліозу, виконавчим комітетом Вінницької міської ради опрацьована.
    Повідомляю, що на даний час виконавчими органами міської ради вивчається питання щодо можливих профілактичних заходів в боротьбі з іксодовим кліщем шляхом проведення дезінфекції в місцях їх виплоду, для виконання робіт у наступні роки.
    Також повідомляю, що відповідно попередньої інформації департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради, інформація про епідемічну ситуацію із захворюваності Лайм-бореліозом надіслана всім лікувально-профілактичним закладам міста.
    З медичними працівниками проведені заняття по діагностиці та лікуванню хвороби Лайм-бореліозу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *