На Вінниччині зек, перебуваючи в колонії, по телефону вмудрився видурити в чоловіка авто та гроші

Новини Вінниці

За процесуального керівництва прокурорів Літинського відділу Калинівської місцевої прокуратури Вінницької області, закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення засудженим, що відбуває покарання у Державній установі “Літинська виправна колонія (№123)”, злочинів, передбачених ст. 289, 190 КК України.

Так, зловмисник, відбуваючи покарання у місцях позбавлення волі за вчинення майнових злочинів, по телефону під приводом здійснення ремонтних робіт, організував незаконне заволодіння автомобілем «Ford» вартістю майже 100 тис. грн.

Використовуючи посередників, засуджений ще тричі заволодів коштами власника автомобіля: 15 тис. грн  чоловік перерахував  на різні карткові рахунки начебто для ремонту цього ж автомобіля.

З урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів засудженому повідомлено, про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, що завдало значної матеріальної шкоди) та ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство вчинене повторно),  а прокурор звернувся до суду з обвинувальним актом.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *