Фестиваль «VinBookFest»: автограф-сесії письменників, кіно та міні-музей іграшок

Новини Вінниці

Два дні у Вінниці (17 та 18 травня) відбуватиметься  фестиваль «VinBookFest».  Фестиваль розпочнеться 17 травня о 12:00 на майдані Незалежності.

О 12:45 відбудеться перша автограф-сесія із письменницею Зірка Мензатюк. Авторка відома завдяки яскравим і захоплюючим дитячим книжкам, наповненими веселими пригодами, чарівними персонажами та суто  українськими мотивами.

О 14:00 відбудеться знайомство з  письменницею Євгенією Пірогтежавторкою книжок для дітей («Мрії збуваються. Казкова історія, яку розповів Різдвяний Янгол», «Хлопчик Вітерець та Золота Планета», казок «Подорожі пані ТелеВежі», «Солодкі казки», «Дракошка Явдошка» та інших). 

О 15:30  – автограф-сесія  одного з найвідоміших сучасних українських письменників Василя Шкляра. Деякі літературні оглядачі називають його «батьком» українського бестселера.

Зустріч із казкарем Сашком Лірником (Олександр Власюк) відбудеться о 17:00 в кінотеатрі «Родина». О 18:00 там демонструватимуть фільм «Чорний козак», знятий за оповіданням Лірника.

На фестивалі  «VinBookFest» відбудеться презентація проекту «Kids Police City»: на майдані Незалежності облаштують містечко з будиночками, автотрек з світлофором, дорожніми знаками, автомобілями, велосипедами, літературою про безпеку на дорозі. 

У рамках проекту «Бібліотека здатна дивувати» працюватиме  міні-музей іграшки, його  експонати  –  книги-іграшки, ляльки-маріонетки,  колекція м’якої іграшки. 

Під час фестивалю волонтери із спільноти «Чарівна мережка» будуть плести маскувальні сітки для бійців ООС та збиратимуть для них книги.

За інформацією: www.vmr.gov.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *