На Вінниччині нерестова заборона не зупинила браконьєрів: виявлено 182 порушення

Новини Вінниці

На Вінниччині з 1 квітня по 6 травня інспекторами рибоохоронного патруля викрито 182 порушення природоохоронного законодавства зі збитками на понад 43 тис.грн. Зокрема, складено 80 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), п’ять  – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів), та два – за ст. 86-1 КУпАП (забір води без належного рибозахисту). Крім цього, оформлено 32 акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

  • За цей період збитки, завдані рибному господарству, склали 43 тис 377 грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили майже 156 кг водних біоресурсів, з яких 52 кг – на ринках. Також конфіскували 56 од. заборонених знарядь лову та ще 57 од. – за актами безхазяйного майна, – повідомив керівник рибоохоронного патруля Олексій Ягельський.

До суду вже передано  59 справ для притягнення винних  до адміністративної відповідальності.

Так, 4 квітня,  рейдовою групою інспекторів на Антонівському водосховищі був затриманий порушни, який,  використовуючи гумовий човен та дві сітки, виловив 110 екз. / 20 кг сріблястого карася. Збитки склали 1 870 грн. 

10 квітня інспекторським складом зафіксовано ще одне порушення правил рибальства на водоймі в с. Поличинці Козятинського району. Рибалка за допомогою ятера впіймав 35 екз. плітки, 8 екз. сріблястого карася. Збитки становлять 3 111 грн.

На винних складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлені до районних судів області для притягнення правопорушників до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучені.

21 квітня патрульні здійснили рейд в с. Ворошилівка Тиврівського району. На р. Південний Буг підприємство здійснювало забір води без належного рибозахисту. На громадянина був складений протокол за ст. 86-1 КУпАП. За дане правопорушення передбачена відповідальність у вигляді штрафу від одного до шести неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Працівники рибоохоронного патруля Вінниччини закликають громадян повідомляти про виявлені порушення правил рибальства чи збуту водних біоресурсів на гарячу лінію  (068) 018-37-52 або (073) 004-86-06.

За інформацією: www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *