На Вінниччині нацгвардійці провели мітинг-реквієм до п’ятої річниці бою під Семенівкою

Новини Вінниці

З нагоди п’ятої річниці переможного бою під Семенівкою на території військової частини 3028, що дислокується під Вінницею, провели мітинг-реквієм на знак вшанування загиблого побратима, прапорщика Віктора Долінського. Він став першим військовослужбовцем калинівського підрозділу Національної гвардії, хто загинув на Сході України.

Вшанування пам’яті розпочалося з ранкового шикування під супровід оркестру. Весь особовий складу частини, окрім тих бійці, які наразі перебувають в зоні ООС та на навчаннях, вишикувалися на плацу. Перший заступник командира частини, начальник штабу Олександр Охріменко пригадав події п’ятирічної давності та розповів про службу прапорщика Віктора Долінського, підкресливши, що він був людиною рідкісної доброти та порядності.

Зранку 5 травня 2014 року два розрахунки по десять військовослужбовців калинівського оперативного полку з бійцями спецпідрозділу СБУ «Альфа» та десантниками Збройних сил на БТРах рушили в напрямку Слов’янська. Але в районі залізничного мосту біля Семенівки українські військові потрапили в засідку. Вони були атаковані великими силами терористів та російських диверсантів Гіркіна, – пригадує події п’ятирічної давності Олександр Охрименко. – У цьому бою загинуло троє українських військових, один з яких Віктор Долінський. Ворожа куля потрапила в гранату на розгрузці, від чого граната здетонувала. Отримані травми виявилися несумісними із життя. Віктор Долінський посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Він навіки зарахований у списки військової частини.

Після промови заступника командира частини бійці вшанували пам’ять загиблого побратима хвилиною мовчання. Під мелодію із пісні «Степом, степом…» особовий склад частини поклав квіти до пам’ятного меморіалу. Після шикування весь полк, як це робиться щодня пройшов урочистим маршем біля пам’ятного меморіалу та віддав військові вітання загиблим побратимам.

Нагадаємо, бій під Семенівкою тривав кілька годин. Зайнявши позиції у житлових будинках, ворог вів шквальний вогонь по українських військових. Та завдяки вмілим діям спецназівців бойовики зазнали значних втрат – більше 40 загиблих і 200 поранених. Після чого відступили до промзони Слов’янська. При цьому українські військові зберегли життя десятків мирних людей, які перебували в населеному пункті. Власне, після цього бою антитерористична операція перетворилася на повномасштабну війну.

Олеся ШУТКЕВИЧ, фото – в/ч 3028

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *