Компанія LEGO презентувала конструктор зі шрифтом Брайля

Новини Світу

LEGO представила конструктори, створені спеціально для незрячих дітей – кожна деталь в наборі буде виконана з використанням шрифту Брайля. Про це повідомляє сайт компанії.

Проект отримав назву LEGO Braille Bricks. У компанії уточнили, що він з’явився з подачі двох благодійних організацій, які запропонували цю ідею.

Ще в 2011 році випустити спеціальні набори запропонувала Датська асоціація сліпих, а потім, через шість років, – бразильський фонд сліпих імені активістки Доріни Новілл та організації, які захищають інтереси незрячих в Великобританії і Норвегії.

Саме в цих чотирьох країнах пройде тестування наборів. Їх деталі будуть повністю сумісні зі звичайними конструкторами LEGO. Щоб полегшити завдання зрячим вчителям і членам сім’ї, на кожній деталі окрім шрифту Брайля будуть і звичайні зображення символів.

Згідно зі статистикою ВООЗ, яку наводить LEGO, 19 млн дітей по всьому світу страждають від проблем із зором. У 1,4 млн дітей сліпота необоротна.

Очікується, що в магазинах конструктори з’являться в 2020 році. У LEGO відзначають, що одна з цілей проекту – зацікавити дітей вивченням шрифту Брайля.

З тисячами доступних аудіокниг і комп’ютерних програм все менше дітей вивчають шрифт, пояснив голова Європейського союзу сліпих Філіп Шазаль.

  • Це особливо критично, коли відомо, що навчені шрифту Брайля люди зазвичай більш незалежні, мають високий рівень освіти і з більшою ймовірністю влаштовуються на роботу, – додав Шазаль.

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *