На Канарах студентка ВНТУ вивчала контроль клімату в будівлях

Новини Вінниці

Другокурсниця факультету інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії Вінницького національного технічного університету Дарина Кравченко на Канарських островах вивчала контроль клімату у будівлях.

Дарина була учасником освітнього курсу у місті Лас-Пальмас де Гран Канарія (Канарські острови, Іспанія) від організації BEST (Ради студентів технічних університетів Європи).

Курс The Climate Control Guide to the Galaxy  був спрямований на вивчення технологій опалення та охолодження будівель залежно від кліматичних умов.

Крім учасників з України, були також студенти з Ісландії, Польщі, Румунії, Італії, Франції, Бельгії, Естонії, Греції, Хорватії, Боснії та Герцеговини, Словенії, Росії і Туреччини.

Дарина ділиться своїми враженнями:

  • Протягом усього курсу ми вивчали, якими бувають системи опалювання та вентилювання у будівлях, як правильно їх застосовувати відповідно до клімату, відвідували установи на острові, де представлені найкращі системи опалювання. Важливим на таких курсах є також знайомство з цікавими людьми, які завжди неймовірні, відкриті, з якими обмінюєшся якимись історіями своєї країни, її культурою та особливостями.Природа на Канарах просто неймовірна, ми мали змогу побувати і на узбережжі океану, і в дюнах, і в горах.Оскільки я вже була організатором курсу від BEST у Вінниці минулого літа і була учасником подібного курсу у Словенії, то мала певні очікування і, хочу сказати, що цей курс абсолютно їх виправдав і навіть перевершив! Дякую організації BEST за чудову можливість подорожувати і стажуватися в Європі. А студентам порадити – подавайтеся на курси від BEST, адже вони дають безцінний досвід і багато нових друзів, до того ж українські студенти платять лише 11 євро (залежно від курсу) за всю поїздку. Єдине, що є затратним,- це дорога. Але воно того варте!

За інформацією: прес-центр ВНТУ   http://impuls.vntu.edu.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *