Україна створює повітряну платформу для крилатої ракети “Нептун”

Новини України

Одеський авіаційний завод працює над перспективною програмою – створенням повітряної платформи для використання корабельної крилатої ракети “Нептун”.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак під час робочого візиту на Одеський авіаційній завод ДК “Укроборонпром”, повідомляе сайт Міноборони.

Полторак зазначив, що однією з перспективних програм, “над якою ми сьогодні працюємо, є створення повітряної платформи для використання корабельної крилатої ракети “Нептун”.

Серед інших пріоритетів підприємства, за словами міністра, “модернізація, ремонт літаків Л-39, що дає можливість якісніше готувати наших майбутніх льотчиків і тих військовослужбовців, які приходять на перепідготовку, а також значно мінімізувати витрати на підготовку льотного складу Збройних Сил”.

А також модернізація розвідувального літака Су-24МР, що дасть можливість чітко здійснювати управління Повітряних сил в ході ведення бойових дій, підвищить їх ефективність, та дозволить отримувати інформацію для прийняття рішення керівником ведення бойових дій в онлайн-режимі.

Полторак також повідомив, що на цей рік в рамках державного оборонного замовлення Міністерством оборони передбачено фінансовий ресурс для Одеського авіазаводу близько 300 млн грн. “Після того, що я побачив, думаю, що фінансування і замовлення будуть збільшені, тому що я бачу реальну роботу і реальний результат”, – наголосив міністр.

Фото: РНБО

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *