Вінниччина підготувалася до проведення ЗНО

Новини Вінниці

На Вінниччині цьогоріч зросла кількість охочих взяти участь у ЗНО, – про це сьогодні, 3 травня, повідомив заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк.  Приміром,  для проходження зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури  зареєстровано 15337 учасників, що на 746 більше, ніж торік.

Директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко зазначив,  що серед учасників ЗНО є 15 осіб із особливими потребами, для яких створено відповідні умови.

Загалом,  в області створено 61 пункт проведення ЗНО.  43 пункти діятимуть на базі закладів загальної середньої освіти, 11 – на базі закладів вищої освіти, 7 – на базі закладів професійно-технічної освіти. Відтак, для роботи на пунктах проведення ЗНО буде залучено 3226 осіб (відповідальні за ПЗНО, помічники відповідальних, старші інструктори, інструктори, чергові).

Для проведення ЗНО-2019 з української мови і літератури сформовано 13 освітніх округів), з  історія України – 10, з математики – 7, з англійської мови – 5, з біології та географії – 4, з німецької, французької, іспанської мов, фізики та хімії – 1 (м. Вінниця).

Зовнішнє незалежне оцінювання розпочнеться іспитом з математики 21 травня, українську мову складатимуть 23 травня, 27 травня – німецьку, французьку, іспанську мови, 28 травня – англійську, 30 травня – фізику, 4 червня – історію України, 6 червня – біологію, 11 червня – географію, 13 червня – хімію.

У 2019 році додаткову сесію ЗНО для осіб, які з поважних причин не змогли взяти участь в основній сесії ЗНО, буде проведено з 26 червня до 12 липня.

Прийом заяв та документів щодо участі в додатковій сесії учасників ЗНО, які не змогли взяти участь в основній сесії, буде проводитись у Вінницькому регіональному центрі оцінювання якості освіти. Пройти ЗНО під час додаткової сесії учасники зможуть у пункті тестування Комунальний заклад «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 31 Вінницької міської ради».

Реєстрація для складання єдиного вступного іспиту з іноземної мови/єдиного фахового випробування здійснюється з 13 травня до 18.00 год 3 червня 2019 року.

Основна сесія єдиного вступного іспиту відбудеться 2 липня, єдиного вступного випробування – 4 липня.

Зі зразками тестових зошитів, програмами вступних випробувань можна ознайомитися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти в розділі «Учаснику вступних випробувань».

Кожен учасник зовнішнього незалежного оцінювання має право на отримання безплатної медичної допомоги в пункті зовнішнього оцінювання в разі потреби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *