Україна постачатиме Туреччині танкові ракети

Новини України

Україна і Туреччина підписали контракт про постачання стовбурових керованих ракет калібру 120 мм виробництва ДККБ “Луч”.

Українську сторону представляла підпрниємство “Спецтехноекспорт”, турецьку – державна корпорація Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK).

  • Протягом першого етапу реалізації контракту передбачені поставки 120 мм керованих ракет “Конус” і пристроїв наведення для їхньої інтеграції в турецькі основні бойові танки. Згодом внаслідок часткового трансферу технологій українські керовані ракети будуть вироблятися на потужностях MKEK, – пояснили в “Спецтехноекспорті”.

Завершення процедури підписання контракту і початок виробництва експортної партії ракет заплановано вже на найближчі тижні.

Представники “Спецтехноекспорта” очікують, що співпраця з МКЕК дозволить не лише постачати високоточну зброю в Туреччину, але й збільшити українську присутність на інших ринках, які використовують танки з гарматами 120 мм – зокрема, в країнах Близького Сходу та Південно-Східної Азії.

Керована ракета “Конус”, розроблена ДП “ДККБ “Луч” для стрільби з танкових гармат калібру НАТО – 120 мм, здатна вражати ціль на відстані 5 км. Це значно перевищує дальність стрільби звичайних танкових снарядів. Тандемна бойова частина ракети здатна знищити динамічний захист ворожого танка і пробити до 800 мм броні.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *