Вчені дослідять ДНК Леонардо Да Вінчі, щоб виявити його нащадків

Новини Світу

Два експерти з Італії збираються провести дослідження ДНК пасма волосся, яке колись належало видатному художнику Леонардо Да Вінчі. Зразок був виявлений у приватній колекції у США.

Як пише The Guardian, знахідку також покажуть всім охочим вперше в історії у музеї Ideale Leonardo da Vinci у місті Вінчі в Тоскані, де він народився. Виставка буде відкрита 2 травня з нагоди 500-річчя з дня його смерті.

  • За Атлантичним океаном ми знайшли пасмо волосся з історичною позначкою “Les Cheveux de Leonardo da Vinci”. Ця надзвичайна реліквія дозволить нам просунутися вперед у дослідженні ДНК Да Вінчі, – заявили директор музею Алессандро Вецосі і президент фонду Leonardo da Vinci Heritage Foundation Агнес Сабато.

В 2016 році вони заявили, що простежили неперервний родовід від брата Леонардо Да Вінчі на ім’я Доменіко до 35 чоловіків, які, вірогідно, його сучасні нащадки. Більшість з них живуть в Тоскані. Тепер дослідники хочуть порівняти ДНК з волосся художника з матеріалом його гіпотетичних нащадків, а також з рештками у його могилі.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *