На Вінниччині “мінували” кафе та ресторан: відвідувачів евакуйовували

Новини Вінниці

Місцевий мешканець в стані алкогольного сп’яніння повідомив про замінування кафе. За завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян відкрито кримінальне провадження.

28 квітня о 14.38 на спецлінію 102 зателефонував чоловік, який повідомив про замінування кафе-магазину по вулиці Грушевського. На місце події прибули слідчо – оперативна група, фахівці вибухотехнічної та кінологічної служб ГУ Нацполіції області,  ГУ Держслужби з надзвичаних ситуацій. 

Як розповів начальник Гайсинського відділу поліції Ігор Соломон, оперативним шляхом правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 20-річний місцевий житель. Під час обшуку за місцем проживання правопорушника поліцейські вилучили мобільний телефон та сімкарту, з якої було здійснено дзвінок про замінування.
Зловмисник в скоєному спочатку зізнався та пояснив, що це мав бути жарт, а потім відмовився  від своїх показів.

Станом на 17.10 роботу закладу відновлено. Проведеною перевіркою приміщення закладу харчування вибухонебезпечних предметів не виявлено. 

Ще одне повідомлення про замінування одного з ресторанів м. Вінниці надійшло 29 квітня  близько 3.40 години. На місці події працювали поліцейські та служби оперативного реагування. Евакуйовано 30 осіб. Вибухонебезпечних предметів не виявлено.  Особу зловмисника, який телефонував на 102, встановлюють.
В діях осіб, які повідомили в поліцію неправдиву інформацію про замінування, вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.259 КК України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Такий злочин карається ув’язненням терміном до шести років.

За інформацією: Відділ комунікації поліції Вінницької області 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *