На Вінниччині спалили 341 свиню через спалах африканської чуми

Новини Вінниці

Голова Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Вінницькій облдержадміністрації Андрій Гижко провів сьогодні, 26 квітня, позачергове засідання щодо  виявлення захворювання   свиней   на   африканську чуму   в ТОВ «Буша» с.Буша, Ямпільсько району Вінницької області.

Начальник Головного управління  Держпродспоживслужби у Вінницькій області  Григорій  Сидорук повідомив, що усе поголів’я свиней, яке було в наявності у даному господарстві , а саме – 341 свиня спалена, відповідно до процедури. Проводяться першочергові заходи з ліквідації осередку захворювання та недопущення розповсюдження хвороби.

Голова комісії Андрій Гижко акцентував увагу на необхідності посилити контроль за реалізацією м’ясної продукції  та живих свиней на ринках м.Ямполя та Ямпільського району. Також, у зв’язку із  близьким розташуванням осередку захворювання на африканську чуму свиней до кордону з Молдовою,  посадовець  закликав прийняти усі заходи із оповіщення молдовської сторони про   даний випадок та  міри його локалізації.

Джерело: vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *