Тренер Вінницької «Ниви» Колінс Нгаха – про перемогу на Закарпатті та матч із «Буковиною»

Інтерв'ю Новини Вінниці

Перемогу «Ниви» в гостях над лідером групи «А» другої ліги «Минаєм» (1:0) коментує головний тренер команди  Колінс Нгаха:

Ми не збиралися ставити «автобус» у виїзній грі проти лідера перегонів. А з перших хвилин намагалися діяти активно, пресингували, створювали непогані атаки. Адже нивівці не мали завдання діяти переважно на власній половині і виходити лише у контратаки. Зрозуміло, весь матч «Нива» не могла пресингувати. Тому моментами довелося грати від оборони. Але задача на гру в цілому була – атакувати! Адже, зважаючи на турнірну таблицю, нам були потрібні очки. Коли команда виграє із рахунком 1:0, вона дещо «сідає», і це нормальне явище. Я підказував хлопцям грати «вище», але вони не завжди могли це виконати. «Минай» – хороша, кваліфікована команда, яка прагнула відігратися після пропущеного м’яча. Але практично під час всіх її атак ми контролювали ситуацію – і захист, і воротар. Тому серйозних загроз біля воріт «Ниви» майже не було.

Наш провідний форвард Ярослав Браславський зняв «безгольове прокляття» в цій грі. У нього було багато моментів в стартових поєдинках, але ніяк не вдавалося відзначитися …

Я дуже задоволений тим, що Ярик сьогодні вирішив долю поєдинку. Хоча він в попередніх матчах не використовував свої шанси, я вірив, що Бралавський почне забивати. На відміну від деяких «експертів»! Ярослав Браславський – дуже розумний нападник хорошого класу, якими не «розкидаються». До того ж він наш, вінницький хлопець, який є патріотом місцевого футболу. Я знаю його можливості, бо ми працювали разом у «Світанку-Агросвіті» (Бершадський район)

Задоволені, що вдалося взяти реванш у «Минаю» за прикру поразку у другому колі, коли пропустили на останніх хвилинах?

Безумовно. Звертаю увагу й на інший аспект. Ми добиралися на матч десять годин. Після таких важких переїздів дуже хочеться отримати позитивний результат. Тому я вдячний футболістам і нашим вболівальникам, які підтримували нас у Минаї. Взагалі ми відчували підтримку усіх фанів футболу Вінницької області .Адже багато-хто перед матчем писав та бажав удачі

– В наступній грі приймаємо аутсайдера групи «Буковину». Що можна сказати про цього суперника

Ми будемо максимально готуватися до цієї гри, вивчати буковинців. Збираємося будувати тактику і стратегію гри, зважаючи на можливості суперника. Шкода, що попередній домашній матч «Нива» програла (тернополянам-авт.). За це вчергове хочу принести вибачення вболівальникам. Розраховуємо на їхню підтримку в наступній грі проти «Буковини», яку розраховуємо виграти. Але футбол – це футбол, і наперед складно щось загадувати

Перед матчем із «Буковиною» встигнуть повернутися до складу наші травмовані лідери Ігор Маляренко і Денис Делінський?

Поки я не готовий нічого сказати з цього приводу. Подивимося: у нас є в запасі ще кілька днів. В принципі, наша команда може грати гідно, незважаючи на будь-які кадрові проблеми. Приміром, у грі з «Минаєм», не зміг взяти участь лівий захисник Олександр Менжега. Ми довго думали, ким його замінити на цій позиції. Адже іншого номінального лівого захисника у нас немає.

Але в «Ниві» є футболісти, які за потреби можуть змінити партнера у його амплуа. Сергій Бондарчук, який є номінальним центральним або правим захисником, сьогодні грав на лівому фланзі захисту і відпрацював на доволі хорошому рівні.

Джерело: прес-служба ФК «Нива»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *