У Колумбії почався загальнонаціональний страйк

Новини Світу

У Колумбії громадяни вийшли на акції протесту проти заходів жорсткої економії президента Івана Дуке.Про це пише Telesur.

  • Робітники, фермери, вчителі, студенти та пенсіонери проводять загальнонаціональний страйк«Мир та справедливість», що має на меті відкинути неоліберальну політику президента Івана Дуке, посилити підтримку прав корінних народів та захист мирного процесу в Колумбії, – йдеться у повідомленні.

Голова Центрального союзу робітників Колумбії Діоген Орхуела повідомив, що демонстранти у столиці країні Боготі пройдуть до площі Болівара, де розташований Верховний суд.

  • Очікується, що понад 300 тисяч вчителів візьмуть участь у страйку лише у столиці, – сказав голова Колумбійської федерації працівників освіти Нельсон Аларкон.

Протестувальники виступають проти Національного плану розвитку Президента Дюке, який зараз обговорюється у парламенті Колумбії. «План» передбачає значне скорочення фінансування пенсійних та медичних витрат держави з метою скоротити державний борг, що складає 8 мільярдів доларів США.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *