Найсучасніший та найбільший в Європі: на Вінниччині біогазовий комплекс почав генерувати «зелену» енергію

Новини Вінниці

У Вінницькій області відбувсязапуск першого блоку біогазового комплексу ВП «Біогаз Ладижин» ТОВ «Вінницька птахофабрика» МХП для внутрішнього споживання енергії. Проект будівництва біогазового комплексу ВП «Біогаз Ладижин» реалізовується в дві черги із запланованою встановленою електричною потужністю 24 МВт.

Після повного введення в експлуатацію біогазовий комплекс ТОВ «Вінницька птахофабрика»  буде найбільш інноваційним та наймасштабнішим у Європі. Виробництво енергії комплексом відповідає високими екологічними стандартами. Проект є унікальним і дуже важливим для України, адже лідером у виробництві біогазу по праву можна вважати Євросоюз вцілому.

Символічно, що біогазовий комплекс почав генерувати чисту енергію з сільськогосподарських відходів напередодні річниці Чорнобильської катастрофи.

Масштаби біогазового комплексу дійсно вражають: він має перші в Україні 12 резервуарів діаметром 41 м, заввишки 6,5 м, з робочим об’ємом 8 000 м3

Нині в Україні активно будуються вітрові та сонячні електростанції. На відміну від енергії з  вітру та  сонця, біогаз здатний  вироблятися постійно та незалежно від погодних умов.

Виробництво та енергетичне використання біогазу має низку обґрунтованих і підтверджених світовою та вітчизняною практикою переваг. Агропромисловий сектор України, виробляючи значні обсяги органічних відходів, потенційно володіє ресурсами для виробництва біогазу. Біогазові технології – один з основних і найбільш раціональних шляхів знешкодження органічних відходів. Проекти з виробництва біогазу дозволяють скорочувати викиди парникових газів в атмосферу. За підрахунками експертів використання 1 куб м біогазу дозволяє скоротити викиди вуглекислого газу на 23-25 куб. м. Розвиток біогазових технологій в Україні дозволить у перспективі замістити значні обсяги природного газу.

Такі проекти, як біогазовий комплекс  ВП «Біогаз Ладижин» ТОВ «Вінницька птахофабрика» МХП – це серйозний внесок у формування енергетичної безпеки. До того ж, що важливо, вони здатні забезпечувати українців чистою енергією й утилізувати значні обсяги відходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *