У Польщі вирішили змінити освітній закон через протести вчителів

Новини Світу

Уряд і парламент Польщі вирішують питання про проведення іспитів в школах шляхом змін в законі про освіту. Про це повідомляє  Польське радіо.

Керівник канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчік повідомив, що поправки до закону про освіту, що допускають учнів останніх класів середньої школи до випускних іспитів, попри страйк вчителів, може набути чинності в суботу. Схвалений польським урядом проект поправок до закону сьогодні було подано на розгляд у сейм.

Очільник уряду Польщі Матеуш Моравецький звернувся до спікерів сейму і сенату з проханням в прискореному режимі ухвалити поправки.

Згідно з проектом, у школах, у яких педагогічні ради не ухвалять рішення про проведення випускних іспитів, таке право буде надано директорам шкіл. У разі, якщо цього не зроблять ні педради, ні директори, це зможуть зробити місцеві органи влади.

Прем’єр-міністр Матеуш Моравецький підкреслив, що рішення уряду викликане “суперечливими, незрозумілими повідомленнями від організаторів протесту” (маються на увазі вчителі, які страйкують з 8 квітня – ред.), які “створюють ситуацію невизначеності для учнів, батьків і вчителів”. Він також закликав усіх вчителів, щоб іспити на атестат зрілості, які почнуться 6 травня, пройшли своєчасно.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *