У вінницькому мікрорайоні «Поділля» відкриють нову школу за 146 мільйонів

Новини Вінниці

Вінницький мікрорайон «Поділля», де проживає 1 800 дітей шкільного віку, у 2020 році отримає власну сучасну школу. Будівництво освітнього закладу триває з грудня 2015-го, наразі вже зведено «коробку» будівлі, тривають внутрішні роботи. Загальна кошторисна вартість робіт складає 146,7 мільйонів гривень. Проект фінансується з міського бюджету, Державного фонду регіонального розвитку та коштом інвестора – ТОВ «Поділлятрейдінвест-А».

Школа площею 11 704 квадратних метрів має три поверхи. Споруда, спроектована вінницьким архітектором Віталієм Плясовицею, має форму квадрата з внутрішнім двориком і відповідає усім вимогам до комфорту та інклюзивності. Тут буде панорамний ліфт та спеціальні санвузли для дітей з інвалідністю, 3 спортзали, роздягальні з душовими, їдальня на 250 місць, актова зала на 365 глядачів, бібліотека читальна зала та книгосховище.

Відповідно до проекту, стіни приміщень закладу зашпаклюють, заштукатурять та обклеять якісними шпалерами під фарбування. Санвузли оздоблять керамічною плиткою від підлоги до стелі. Підлогу в холі, класах, вестибюлі, коридорах «обкладуть» мармоліумом, в їдальні покладуть плитку. В актовій та спортивних залах підлога буде дощата. Опалюватиметься споруда споруди зведуть газову модульну котельню.

Школа зможе прийняти до 1 200 учнів 1 – 9 класів. На старшокласників, зауважила директорка Департаменту освіти міської ради Оксана Яценко, заклад на розрахований, адже для них незабаром буде впроваджена профільна освіта.

  • Відповідно до реформи у 2027 році ми перейдемо до профільної школи третього ступеня і старшокласники відвідуватимуть професійні ліцеї, – сказала пані Яценко

Планується, що в школі навчатиметься 44 класи. При цьому 12 молодших класів розмістяться у відокремленій від старших учнів зоні з окремим входом, сходовою клітинкою, власною рекреаційною зоною та санвузлами.

У навчальному закладі працевлаштують 50 вчителів та 15 співробітників обслуговуючого персоналу.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *