Невдале випробування: під час тесту корабля SpaceX стався вибух (відео)

Відео Новини Світу

Під час серії тестів двигуна космічного корабля SpaceX Crew Dragon на мисі Канаверал у Флориді в ці вихідні стався вибух.

Про це повідомляє Sky News з посиланням на заяву компанії.

  • Перша серія випробувань пройшла успішно, однак останній тест призвів до аномалії на випробувальному майданчику, – йдеться у повідомленні.

Фото та відео, які, очевидно, показують, як космічний корабель загорівся, з’явилися в соціальних мережах.

https://twitter.com/Astronut099/status/1119825093742530560?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1119825093742530560&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ukrinform.ua%2Frubric-technology%2F2686831-nevdale-viprobuvanna-pid-cas-testu-korabla-spacex-stavsa-vibuh.html

Директор NASA Джим Брайденстайн заявив, що космічне агентство в курсі стосовно аномалії.

“NASA було сповіщене про результати статичного випробування вогнем і аномалію, яка сталася під час кінцевого тесту. Ми будемо тісно співпрацювати, щоб забезпечити безпеку екіпажу”, – запевнив він у Twitter.

Дані тести проводилися в рамках підготовки до більш масштабного випробування Crew Dragon, запланованого на червень. На початку літа SpaceX збиралася перевірити роботу аварійної системи корабля. Після цього в липні Crew Dragon повинен був здійснити перший політ з екіпажем на борту.

Ймовірно через аварію графік запусків SpaceX в майбутньому зміниться, оскільки компанія розслідує інцидент.

Фото: news.sky

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *