Непунктуальний голова комісії та можливі «каруселі»: вибори на Вінниччині тривають без особливих порушень

Новини Вінниці

Другий тур виборів президента України  на Вінниччині триває без значних порушень та ексцесів. Станом на 11:00 свій голос за майбутнього голову держави віддали 16% виборців регіону. Про це та інше під час прес-конференції повідомили представник державного реєстру виборців Андрій Кравченко, заступник начальника обласної поліції полковник Руслан Мороз, керівник апарату обласної адміністрації Валерій Бойко та представник «Комітету виборців України» Владислав Телень.

Як доповів пан Бойко, усі, крім одної, виборчі дільниці області відкрилися вчасно. Проблеми виникли лише на ДВК, розташованій в обласному центрі у приміщенні школи №22. Полковник Мороз пояснив: ця дільниця розпочала роботу на 35 хвилин пізніше через запізнення голови комісії:

  • Члени комісії оперативно обрали нового голову. Представники ДСНС вскрили сейф, дістали печатки, дільниця працює у звичайному режимі. Причини, чому попередній голова комісії не прибув вчасно, встановлюється, матеріали по справі вже знаходяться у районному відділку поліції, – заявив поліцейський

Крім того, за словами пана полковника, правоохоронці наразі перевіряють інформацію щодо можливих «каруселей» для підставного голосування в  обласному центрі:

  • Група поліцейських приїхала на виклик до стадіону «Авангард», де, за попередніми даними, нібито знаходилася група осіб, що мали брати участь у «каруселях». Попередньо виявилось, що біля стадіону, зокрема, знаходилися батьки дітей, які приїхали на змагання, решта осіб встановлюється, триває перевірка, збираємо дані з камер відеоспостереження.

Загалом станом на 12:30 правоохоронці області отримали інформацію про 15 можливих порушень виборчого законодавства. Зокрема, надходили повідомлення щодо незаконної агітації,  невчасного прибуття членів ДВКвидачі бюлетенів без паспорта, фотографування бюлетеня.

Траплялися на дільницях і курйози. Зокрема, зафіксовано випадок, коли людина переплутала графу у списку виборців та раптово поставила підпис біля сусіднього прізвища.

Команда ВінницяОК надалі слідкуватиме за перебігом виборів в області.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *