На Вінниччині суд виніс вирок трьом розбіникам-гастролерам – сім, вісім та дев`ять років за гратами

Новини Вінниці

Жмеринський міськрайонний суд  призначив покарання трьом чоловікам, які в січні напали на місцевого жителя, побили його та відібрали особисті речі.

3 січня до поліції з заявою про вчинення розбійного нападу звернувся 56-річний місцевий житель. Заявник повідомив, що близько 18.00 у м. Жмеринці на нього напали троє невідомих чоловіків, побили та відібрали у нього грошові кошти та мобільний телефон.

Протягом кількох годин поліцейські встановили та затримали осіб, причетних до цього злочину. Шукали зловмисників за описом потерпілого. Затриманими виявились 27-річний житель Черкаської області, 30-річний житель Херсонщини та 34-річний громадянин Молдови. Усі вони раніше судимі за вчинення розбійних нападів та крадіжок.

Зловмисників поліція затримала у центрі міста, де вони відпочивали на новорічному ярмарку. Відібраний у потерпілого телефон вони здали у ломбард. 

Під час судового засідання двоє підсудних свою провину визнали, один із зловмисників свою причетність до злочину заперечував.

В ході досудового розслідування поліцейськими було зібрано докази причетності злочинної групи до вчинення цього злочину.  Крім того встановлено, один із зловмисників того ж дня  вчинив крадіжку з магазину. В результаті зловмисника засуджено згідно ч.2 ст.185 КК України (крадіжка) та  ч.2 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій) до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.  А двом іншим правопорушникам призначено покарання у вигляді ув’язнення терміном до  7 та 9 років з конфіскацією майна за вчинення розбою.

За інформацією: Відділ  комунікації поліції Вінницької області 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *